четвер, 9 липня 2015 р.

Коменти у Blogger

Blogger - чудова платформа для роботи з інформацією. Зручна, проста, надійна.

Але...



Але коли хтось хоче зробити коментар до того, що він прочитав у тому Блогер-блозі, постає невеличка проблема. Виглядає вона так:


І серед тих програм, які можуть дати вам перепустку на введення коментарів, саме нашого улюбленого Фейсбуку і немає. 

Але як ви раніше вже зайшли на акаунт Гугль, то проблем взагалі нема, ви їх не помічаєте. Ви просто робите коментар від свого імені, відомого саме цієї програмної системи.


Мабуть, не треба нагадувати, що у  Гугля є аналог Фейсбуку під назвою Гугль+. От вам і відповідь: треба просувати свої програмні продукти і перекривати кисень тим, хто є вам - ну тобто Гуглю - чужими.

То що робити? 

Як ви не проти мати акаунт Гугль (а це маса корисних речей, наприклад, карти з можливістю робити свою позначки, блоги - наприклад цей - і ще багато чого; раджу познайомитись докладніше). Так от, в цьому разі відкривайте мерщій акаут і будете в курсі багатьох новітніх технологій. 

Є ще додаткова обставина, важлива саме для бібліотекарів. Більшість сайтів бібліотек зроблено на Блогері, то як хочете писати їм коментарі - велком у Гугль. А багато там коментарів сьогодні? Не дуже. Майже нема. Взагалі рідкість. Може, через те, про що ми зараз говоримо?

А в тому разі, як ви з якоїсь причини не любите Гугль, то напишіть комент у Фейсбуці чи Однокласниках, а в ньому зробіть посилання на те, що ви прочитали на Блогері. Але найголовніше тут не те, що ви прочитали, а те, з ким ви хочете обговорити те, що побачили. Можливості Фейсбуку тут незрівнянні, правда?

Отже, чим більше акаунтів, тим більше можливостей. Чим більше ви вмієте, тем ширша ваша аудиторія.

---

Подяку за появу цього матеріалу (мабуть таки дуже вчасного) треба скласти одному нашому колезі. Вгадайте з троьх разів - кому?


1 коментар:

  1. Аж ось і зворотній комент: https://www.facebook.com/groups/111801352488844/

    Тут постає ще одна незручність. В Блогері щоб перейти на посилання з коменту треба зробити таке:

    1. Виділити текст того посилання.
    2. Скопіювати той текст у буфер двома клавішами Ctrl + Insert
    3. Перейти до стрічки браузера, в яку вводять URL-адреси.
    4. Вставити адресу переходу клавішами Shift + Insert.
    5. Натиснути Ввод і перейти на нове посилання.

    От вам і вправа. Три рази зробити - забудете, що колись не вміли.

    ВідповістиВидалити