четвер, 2 березня 2023 р.

Нова Одеса - 2

Так, продовжуємо гостювати в Новій Одесі.


Це прапор і герб міської громади, а то минулого разу якось про це і забули. Ну нічого, можна виправитись.

1. Пропозиція №2

Зупинились минулого разу на тому, що вчителі Ліцею №4 обмірковують мою пропозицію №1 (щодо вдосконалення методик чи форматів роботи в бібліотеці). А я, от, подумав потім про інші новоодеські ліцеї – перший, другий, третій. Вони ж є і бібліотеки там теж є, добре було б, аби досвід колег з четвертого був би там поширений? Та без сумніву. 

А може педагоги (і бібліотекари) згаданих перших трьох ліцеїв є учасниками форуму в четвертому, відтак вже вони все знають і теж собі про це міркують, а може і обговорюють проміж себе? Може. А може й ні. 

А яка може бути гарантія такому от живому процесу обміну досвідом роботи? Сторінка «Нова Одеса. Освіта». З відповідними групами для всіх закладів освіти. І для депутатів відповідної комісії. І для відділу освіти виконкому. Ну і для батьківської ради, як же можна без неї. І для бібліотек – ми ж з цього почали. Втім, от вам приклад. І це буде моя Пропозиція №2: запустити в Новій Одесі таку саме сторінку, яка є в Долинській.

А кому ж пропозиція? А кому це цікаво. Ну, в першу чергу, мабуть, тим адмінам і модераторам, що вже ведуть в Новій Одесі різні форуми. Вони вже руку набили, може візьмуться ще і за міську Освіту. Так, з власної ініціативи. Згідно з моєю пропозицією.

А може хтось з депутатів захоче. Чи з працівників апарату (Олександр Поляков, Олена Брусенко,  Олена Тищенко). А може хтось з батьків? А може якийсь педагог-пенсіонер? Чи бібліотекар, от було б чудово, правда? Ну побачимо, поки що запрошуємо всіх зацікавлених до обговорення самої ідеї. А як дійдемо до реалізації, то буде вже видніше, що і як.

2. Обговорення

2.1 Ліцей №1 Юрій Бібков

zosh_n1@ukr.net Так, ліцей без Фейсбуку. Ну запросимо в архаїчний спосіб. Чи хтось там ту пошту читає? Директор у Фейсбуці не відповів.

2.2 Ліцей №2 Світлана Колесник

Євгенія Ухабіна, Арина Крикливенко, Татьяна Мороз, Руслан Бурик, Тоня Вовчок, Ольга Сауляк, Світлана Колесник

Поговорити не вдалось, бо форум запрошення не побачив: 


Ну а персонально запрошені не відгукнулись. Може не побачили, може не схотіли говорити.

2.3 Ліцей №3 Антоніна Грич (нема у ФБ?)

Людмила Чернозуб, Людмила Костенко, Тетяна Борян, Інна Інна, Оксана Акимова, Галинка Котруца Кондрацька, Інна Лисенко, Любовь Селях, Ольга Галущак, Елена Максюта, Надежда Альбещенко, Таня Зеленчук, Людмила Марчук, Natali Saltanovskaya, Людмила Кремняк, Ольга Олександрівна Павлова, Инна Возняк, Alenka Merkulova, Тетяна Риженко, Marina Kvitko, Liliy Demydenko

А тут не так, як в Ліцею №2, тут рішення адміну було хоч не відразу, але категоричне:


Двадцять один модератор теж промовчав.

2.4 Ліцей №4 Іванна Гузенко

Tetiana Tatarenko Хіба не дивно: в третьому ліцеї двадцять один адмін, а в четвертому тільки один. Мабуть, оптимум – два-три?

Але тут нас очікував сюрприз: допис був відхилений відразу, без очікувань. З відповідним коментарем адміну:

Відгук

Пане Вадиме, я ціную Вашу увагу до нашого життя, але Відкритий простір це джерело інформації прожиття ліцею і ліцеїстів. Я відхиляю Ваш допис, оскільки не робитиму сторінку платформою Ваших ідей. У нас з вами різні погляди на те як висвітлювати події

2.5 Громада

Анна Вініченко, Novoodeska Rada, Viktoria Khrypko

Тут ситуація вже знайома: 

2.6 Майбутня

Наталі Наталія, Світлана Абалдуеюєва, Наталия Козориз, Наталия Рябенко, Наталия Рябенко

А тут, нарешті, вдалось з форумом поговорити. Переповідати не буду, підіть і подивіться, а як хочете, то і приєднуйтесь.



Тут в нас аж два повідомлення бачив форум: старе і нове. Ну і поговорили, як можна побачити.

2.8 Постійна депутатська комісія з гуманітарних з питань

Голова – Андреєв Валерій Анатолійович. Фейсбуку не має.

Члени комісії: Крикливенко Наталія Володимирівна, Гузенко Іванна Петрівна, Гнилицька Ольга Михайлівна

Ні, тут говорити нема з ким. Тихо.

3. Підсумки

Як бачите, щось таки вдалось. Передовсім тут 128 переглядів, відтак багато людей з Нової Одеси тепер в темі. Прикро, що на згаданому першому тексті переглядів тільки 37. Як так? Ну так, люди не вміють натискати на посилання. Чи їм не цікаво. Але менше з тим, поговорити таки вдалось, хоч не так результативно, як хотілося. 

Стривайте, а як хотілось? Що таке "результативно"? А от: сторінка для міста і в кожному (!) форумі три місцевих модератора. Які бачать свою роботу в тому, щоб залучати людей до обговорення того, про що їх форум - чи то ліцей, чи методоб'єднання, чи, от як в останньому випадку, бібліотека. Ну кожна ж аудиторія унікальна, природничники й філологи мають свій погляд і свої проблеми, їм не цікаво про спорт (чи дійсно так?). І навпаки. Щоб форум був реальний, щоб він робив свій внесок в розвиток певної спільноти, він має бути насамперед цікавим. Не йдеться про те, що загальні форуми, де просто новини чи об'яви не потрібні, ні, йдеться про те, що цього замало, щоб вважати місцеву інформаційну систему сформованою. І, відтак, очікувати сталого розвитку галузі. У нашому випадку освіти, але як ви згадаєте про підприємництво, політику чи агровиробництво, то і там так само: щоб мати розвиток, треба мати зацікавлену спільноту в діалозі.

І що далі? Далі вирушаємо країною, поцікавимось, що думають про місцеву освіту в інших краях. Може хто що і підкаже? Ну а Нова Одеса має відкриту пропозицію: брати діло освіти в свої руки, не чекати рішень з Києву чи, може, підписання якогось документу з Брюселем. Я сподіваюсь, ми ще про це поговоримо.

184 перегляди тут і 39 на першому тексті. Без відповідей.






 

 


Немає коментарів:

Дописати коментар