четвер, 21 квітня 2016 р.

Милий дідусю, Айрексе Американовичу...

Svitlana Zholobaylo
Program Offi Ukraine Media Partnership Program
Myahriban Karyagdyyeva (Mehri)
IREX Ukraine Director of Programs/Global Training and Technology Advisor
Katya Vogt
Country Director/Senior Development Manager

Шановні пані,


дозвольте подякувати вам за увагу до українських бібліотечних справ, вашу роботу в цьому напрямку і, конкретно, за ту цікаву розмову, свідками якої в реалі, а потім і завдячуючи запису, стали без перебільшення тисячі фахівців цієї галузі.

Нема сумніву в тому, що тема ефективного залучення громад до реформ є настільки ж складною, як і важливою. Відтак маємо згадану зустріч вважати добрим продовженням великої спільної роботи, черговим її кроком. Але можемо сподіватись і на те, що сьогодні відкривається її новий етап завдяки рекомендаціям, підготовленим фахівцями Айрекс. Їх вивчення, обговорення і подальше впровадження є тепер одним з факторів вирішення тих проблем, про які йдеться.

Так сталося, що учасники зустрічі, а надто ті, хто дивився відеозапис, згадані рекомендації ще не побачили. І тут не можна не згадати ще один документ, дуже близький за змістом розглянутих питань. Цікаво буде їх порівняти, визначити спільні, а може й в чомусь відмінні рекомендації - різноманітність є без сумніву потужним фактором розвитку.

Отже, обговорення рекомендацій. Дозвольте запитати, по-перше, коли можна очікувати їх публікації? А по-друге, в якому форумі планується проводити обговорення? Цілком можливо, що це буде сторінка Bibliomist, але дозвольте запропонувати вам для цього ще один територіальний професійний форум, можливо він вдало доповнить використані раніше майданчики, наближаючи дискусію до безпосередніх виконавців, саме тих, кому рекомендації адресовані в першу чергу. 

З повагою В.Петриченко

ПС Хоч Чехов згаданий не випадково, але відравлно не на село, а на мило. І для надійності ще зворотнім зв'язком на сайті.


1 коментар: