вівторок, 22 жовтня 2019 р.

Єланецький четвер

Так, у районній бібліотеці. Ну, може, не четвер, може вівторок, але саме партійний (така була спочатку назва). Зараз розкажу, що це я придумав.

Прослухав дистанційний курс і подививсь уважно на склад депутатського корпусу Єланецького району. І от виникла така ідея.

Зрозуміло, важко переповісти той дистанційний курс, але одна з його ідей - це осмислення бібліотеки як місця зустрічей мешканців громади. З якимись спільними інтересами. Будь-якими, тут бібліотека має уважно дивитись, досліджувати і виявляти потреби в спілкуванні, а потім пропонувати своє приміщення для певної спільноти читачів. І, мабуть, не треба й казати, що хто б там не зібрався, а мимо книжки він ніколи не пройде. Дійсно, чи можна уявити собі таку галузь чи сферу інтересів людини, яка б була не підтримана відповідною літературою?

Тепер погляньте на склад райради:


От і виходить, що збиратись можна кожній партії раз на місяць - чотири четверги. Стривайте, так фракцій п'ять. А хтось же не схоче, то і вистачить місяцю, щоб мати кожного тижня зібрання чергової партії. І нікому не відмовляємо. І всіх запрошуємо - членів, симпатиків, опонентів. 

Як опонентів? Це ж партійне зібрання. Ні, це зустріч депутатів з виборцями. Не чекаймо наступних виборів, питаймо в депутатів, як справи, що зроблено, над чим працюють. Логічно? І бібліотека долучилась до зростання політичної культури громади. Зважте: не в будинку адміністрації (люди прийшли до влади), а саме в бібліотеці (влада прийшла до людей).

Обговорюємо ідею з бібліотекарями і еланчанами. Тут в нас аж три форуми є для цього напоготові: перший, другий і третій. А в вашій громаді скільки форумів?

І от коли ідея отримала принципове схвалення від колег, то треба подумати і про конкретику? Найперше - поміняти назву. А ви не запам'ятали ту, що була спочатку? Ну і добре, тепер далі:

Соціальна технологія "Єланецький четвер"

1. Завдання


А. Активізація участі виборців у політичному процесі.
Б. Підвищення політичної культури, залучення до політичної освіти.
В. Запровадження практичних заходів з інституціалізації суспільного діалогу.
Г. Забезпечення прозорості політпроцесу на рівні громади та регіону першого рівня.

2. Місце і час


Бібліотека, з 19:00 по четвергах.
1. Батьківщина
2. ...

3. Порядок проведення


Дві фази:

А. Підготовча за допомоги кластеру "Єланецька райрада" партійних Фейсбук-форумів.
Б. Активна під час зустрічі в бібліотеці.


4. Інформаційна підтримка







1 коментар: