субота, 16 січня 2016 р.

Цікава розмова

... відбулась на одному бібліотечному форумі:  http://www.5books.org/2015/11/libraries-fail.html

Про що там йшлось, ви подивитесь, і як буде бажання, то візьмете участь в обговоренні. Але я хочу привернути увагу до бібліотечних сайтів, що були там згадані.



http://buskl.blogspot.com/

http://kniga65.blogspot.com/

http://petropanchlibrary.blogspot.com/

А саме, дуже хочеться від володарів тих  мережевих об'єктів дізнатись:

1. Хто, коли і як робив сайт?

2. Які наслідки роботи бібліотеки з сайтом? Що вона отримала додатково як результат наявності сайту? Які видатки чи додаткові витрати часу, сил, уваги персоналу? Хто і як той сайт обслуговує?

3. Які перспективи, плани стосовно сайту? Який розвиток він міг би одержати, якою ціною і що це дало б бібліотеці?

Зрозуміло, все це для того, аби інші бібліотеки, що або взагалі не мають сайту, або він не такий досконалий - щоб вони скористались досвідом лідерів.

До речі, сільради, школи, громадські організації райцентрів - вони ж теж зацікавлені в тому, щоб досвідом бібліотек скористатись. Зважте, бібліотека - це заклад культури, а не книжковий склад. То і результат роботи - не кількість виданих книжок, а культурний поступ громади. Чи не так? А чи не є кількість діючих сайтів у кожній конкретній териториальній громаді певним показником мережевої культури?

Де розмістити згадану інформацію про свій сайт? Найкраще, я думаю, на власних же сайтах. Бо такий аналіз, він же насамперед цікавий власникам. Можливо він уже десь там і зроблений. Чи запланований саме на початок нового року. А посилання на той матеріал можна подати коментарем до цієї публікації або в якійсь з наших дискусійних груп - загальній або сайтобудівній.










1 коментар: